VolkerWessels dient bezwaar in tegen gemeente Ameland

AMERSFOORT – VolkerWessels en dochteronderneming Kontour geven de strijd om een wellnesscentrum op Ameland niet op. Dat schrijft de Leeuwarder Courant vanmiddag op haar site.

Kontour heeft een officiel bezwaar ingediend bij de gemeenteraad van Ameland tegen de afwijzing van het wellness-plan op de plek van het voormalig subtropische zwembad Aqua Plaza. Op 28 augustus stemde de meerderheid van de raad tegen een bestemmingsplanwijziging die de uitvoering van het plan mogelijk moet maken.

Er zouden toezeggingen en beloften zijn gedaan na de herhaaldelijke aanpassing van het plan van Westers en Kontour. Ook zijn er "aanzienlijke kosten" gemaakt, laat de advocaat van VolkerWessels weten.

Volgens de LC dienen de plannenmakers een nieuw verzoek in bij de gemeente om het bestemmingsplan van het gebeid alsnog te wijzigen zodat het bouwen van verblijfsaccommodatie in de vorm van hotelunits mogelijk wordt. Dat kan binnen het huidige bestemmingsplan, dat recreatiedoeleinden behelst, niet. Kontour wil nog steeds samen met Harry Westers, van het belendende Hotel Noordsee, het plan van een wellnesscentrum met hotelunits uitvoeren.

Bij de Amelanders is de stemming rond dit onderwerp verdeeld. Er zijn fervente voorstanders en er wordt actie gevoerd door tegenstanders.

Dossier Aqua Plaza

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *