Burgemeester Ameland stopt na twaalf jaar

BALLUM – Na een ambtsperiode van bijna twaalf jaar laat burgemeester Albert de Hoop van Ameland weten dat hij niet beschikbaar is voor een derde termijn.

Albert de Hoop is sinds 1 juli 2006 burgemeester van de gemeente Ameland. In 2012 werd hij herbenoemd voor een tweede termijn. Deze loopt af op 1 juli 2018.

Momenteel is De Hoop een van de langst dienende burgemeesters van Ameland. Voor hij burgemeester werd, was hij jarenlang actief in de gemeenteraad van Skarsterlân. Op Ameland brak hij een lans voor de verduurzaming van de energievoorziening op zijn eiland, hij zette zich in voor een financieel sterke gemeente en voor vérgaande samenwerking tussen alle Waddeneilanden.

Burgemeester De Hoop heeft nog geen concrete plannen voor na 1 juli 2018. Hij verwacht dat nieuwe taken zich tegen die tijd wel weer zullen aandienen. Hij heeft veel professionele interesses en een groot netwerk. Waar hij over een dik half jaar gaat wonen weet hij nog niet. Daarvoor is het nog te vroeg, geeft de burgemeester aan.

lees hier over Burgemeester Albert de Hoop

→ tik Albert de Hoop in bij ZOEKEN om meer over de burgemeester te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *