Beraad in gemeentehuis Ballum

BALLUM – Wat een week van successen had moeten worden, met een leuke 1 aprilgrap en eindelijk een afspraak tussen zorgaanbieders Kwadrant en Thuiszorg, werd een debacle na de extra raadsvergadering van maandag 3 april. Het ontslag van Will Bakema – de wethouder nam zelf ontslag na een debat over kwestie De Hagen – vraagt vandaag extra overleg.

Dat is een spaak in het wiel van de studiereis naar Sylt. De groep mensen van gemeente, VVV en ondernemers vertrok vanmorgen voor hun jaarlijkse studiereis, maar zonder Albert de Hoop, Alice de Jong, Irma Marinus, Nico Oud, Marloes van Rijswijk, Marieke van Schaijk en Jan Wijnberg. Zij zitten vandaag op het gemeentehuis om te bekijken hoe de schade die Ameland gisteravond heeft opgelopen beperkt kan worden en hoe het dagelijks bestuur van de gemeente de komende tijd vorm wordt gegeven. Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, die op 21 maart 2018 zijn, moet het eiland bestuurd worden zonder wethouder Bakema.

⇒ tik De Hagen in bij ZOEKEN om meer over de kwestie te lezen

⇒ wethouder Bakema geeft om 12.00 uur commentaar op Omrop Fryslân

lees hier Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *