Belastingverhoging voor Ameland

BALLUM – Amelanders betalen volgend jaar 5% meer OZB en moeten 6% meer toeristenbelasting doorberekenen aan hun klanten. Raadslid Tineke Hemminga (PvdA) vindt de ene belastingverhoging te veel en de andere te laag. “Eilanders hebben de laatste jaren genoeg belastingverhoging voor de kiezen gehad.” Tijdens de behandeling van de begroting 2011 stelt zij voor de OZB niet te verhogen met 5 maar met 2 procent. De toeristenbelasting en forenzenbelasting kan wat haar fractie betreft juist wel wat hoger. Maak daar vanaf 2012 maar 10 % van in plaats van de voorgestelde 6%.

Algemeen Belang Ameland (ABA) wil niet van een grotere verhoging van de toeristenbelasting weten. De kampeerboerderijen kunnen dat niet aan, vreest Piet IJnsen van ABA. Deze groep is kwetsbaar.

Beide amendementen op de begroting 2011 kwamen niet door de raad. De PvdA kreeg deels ABA en VVD mee, maar CDA en A’82 kreeg ze niet aan haar zijde.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 8-11-10

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *