Geen bezuiniging op vliegveld Ameland

BALLUM – Het vliegveld van Ameland kost jaarlijks 110.000 euro en brengt slechts 31.000 euro op. Daar zou wat raadslid Tineke Hemminga (PvdA) op bezuinigd moeten worden. Met deze cijfers “is er iets goed mis,” meent zij. Het raadslid wil het verschil in vier jaar tijd nivelleren door kosten te drukken en inkomsten omhoog te trekken.

Jan Verbiest (VVD), die zich eerder dit jaar nog verbaasde dat burgers van Ameland moeten bijdragen aan de vlieghobby van enkelen, kijkt er na een bezoek aan het vliegveld anders tegenaan. “De opbrengsten zijn hoofdzakelijk landingsrechten,” weet hij nu. Die kunnen niet veel hoger want dan vliegen de vliegtuigen door naar Texel, vreest het raadslid.

Ameland onderzoekt hoe het vliegveld economischer kan worden uitgebaat en interessanter voor bezoekers kan worden. Het college wil die uitkomsten afwachten. Wethouder Will Bakema: “We hebben juist afgesproken dat er een grondig onderzoek komt. Het gaat ons te ver om daaraan voorafgaand al te bezuinigen op vliegveld.”

De meerderheid van de gemeenteraad is het met de wethouder eens en besluit met dat onderzoek in het vooruitzicht niet te bezuinigen op het vliegveld.

>>> lees hier meer over de raadsvergadering van 8-11-10

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *