Beknopt raadsverslag 27

Beknopt raadsverslag 27

BALLUM – Beknopt verslag 27  

raadsvergadering 10 maart 2010

1. Opening en mededelingen

Voorzitter Albert de Hoop kondigt een korte vergadering aan. De start is om 18.30 en voor 19.30 uur moet het gedaan zijn.

2. Definitief vaststellen van de agenda

De agenda is prima.

3. Vaststellen besluitenlijst raadsvergadering 22 februari 2010

Ook prima.

4. Aanvraag vaststellen bestemmingsplan voor het uitbreiden van een restaurant met hotelkamers, Rixt van Doniastraat 18 te Nes

Zee van Tijd wil aan het restaurant enkele hotelkamers toevoegen. Het plan is strijdig met het huidige bestemmingsplan. De raad wil meewerken hotelaccommodatie in dit pand mogelijk te maken, ook al verwacht men problemen met het parkeren. De gasten moeten worden verwezen naar de parkeerplaats aan de Strandweg en de gemeente zal moeten handhaven, is het parool.

5a. rechtmatigheid verkiezingen 3 maart 2010

De raad beoordeelt de op 3 maart gehouden gemeenteraadsverkiezing op Ameland als rechtmatig.
5b. Onderzoek geloofsbrieven

Gunda Brunotte, Jan Wijnberg en Anton Kiewiet vormen het trio dat de geloofsbrieven van de raadskandidaten onderzoekt. Na schorsing is er witte rook te bespeuren. De raad van elf mag beginnen. De raad wijzigt nadat duidelijk is wie de twee wethouders worden. Hun plaats in de raad wordt dan ingenomen door twee kandidaten van de fracties die de wethouders leveren.

>>> bekijk hier de elf raadsleden die 11 maart worden geïnstalleerd

6. Afscheid vertrekkende raadsleden

Gemeente Ameland nam woensdag afscheid van vier raadsleden.
7. Sluiting

>>> lees hier Dossier gemeenteraadsverkiezing 2010

>>> lees hier Beknopt Verslag 26 van de Raadsvergadering van 22 februari 2010>>> wilt u alle beknopte raadsverslagen op een rij? Tik dan ’Raadsverslag’ in bij ZOEKEN, rechts bovenin deze pagina.>>> de gemeentelijke website vindt u op de Links-pagina onder de G van Gemeente© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *