Ameland neemt afscheid van raadsleden

BALLUM – Gemeente Ameland nam woensdagavond afscheid van drie raadsleden. Han van Heerde, die tot en met december voor Ameland ’82 in de raad zat, verkoos een afscheid eerder die dag waar alleen burgemeester Albert de Hoop en griffier Jacqueline Metz bij aanwezig waren.

Gunda Brunotte (CDA), Anton Kiewiet (A’82) en René Borsch (A’82) waren wel aanwezig tijdens de raadsvergadering waarin de nieuwe raad werd bekendgemaakt en de vertrekkende raadsleden een vriendelijk woord en een cadeau kregen.

Brunotte en Kiewiet zaten alle twee een periode van vier jaar in de raad. Brunotte stelde zich niet meer verkiesbaar omdat ze het ondernemerschap verkiest boven het raadslidmaatschap. De politieke molens malen haar te langzaam. “Af en toe loop je tegen muren aan,” vatte Brunotte haar frustratie samen.

>>> lees hier Brunotte meer ondernemer dan politika

Kiewiet komt niet terug in de raad omdat hij teleurgesteld is in zijn partij. Hij gaf de raad mee om in de Amelander samenleving te investeren. “Hou op met dat oost-west gedoe,” refereerde hij aan de politieke strijd tussen de op de oostkant van eiland gerichte Ameland’82 tegenover de op het westen gerichte Algemeen Belang Ameland. “Waarom gaan ze niet samen op in één lokale partij Ameland?” De raadsleden moeten over hun eigen ego’s heen stappen, meent Kiewiet en meer vertrouwen in elkaar hebben. Als laatste gaf hij de raad mee: “Pas goed op ons prachtige eiland Ameland.”

>>> lees hier Kiewiet stapt teleurgesteld op

René Borsch zat pas een maand in de raad. Hij vulde tijdelijk de stoel van de vertrokken Van Heerde. Borsch stond zesde op de kandidatenlijst van A’82, de partij die met drie raadsleden in de raad komt. Hij heeft mogen ruiken aan het vak van raadslid. “Het was een korte maar leuke periode.”

>>> lees hier Beknopt verslag 27  – raadsvergadering 10 maart 2010 –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *