Ballumer jeugd in actie voor skatebaan

BALLUM – Wethouder Tineke Hemminga keek raar op toen ze donderdagochtend 10 maart het gemeentehuis binnenstapte. Alle ramen waren beplakt met pamfletjes. “Waar blijft onze skatebaan”, lazen de wethouder en alle andere aanwezigen in het gemeentehuis.
De jeugd van Ballum wil graag een skatebaan. De vraag is al anderhalf jaar geleden gesteld en de toezegging ligt er ook al een poos. De kinderen worden ongeduldig.
Wethouder Tineke Hemminga, die sport en jeugd- en jongerenbeleid in portefeuille heeft,  kan de actie zeer waarderen. Ze heeft respect voor de jeugd die dit plan zelf in gang heeft gezet. "Jammer dat de kinderen al zo jong geconfronteerd worden met de vertragende werking van procedures", zegt Hemminga. Zij had met de kinderen gedacht dat de skatebaan sneller klaar zou zijn. De plek is aangewezen, maar nu is er een bezwaarschrift binnengekomen die afgehandeld moet worden. En procedures kosten tijd.
De wethouder verwacht dat de skatebaan nog dit jaar in Ballum zal staan.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *