Bad, Wellness- en Spa resort goed voor Ameland

BALLUM – Het Bad, Wellness- en Spa resort dat Harry Westers samen met Kontour Vastgoed naast hotel Noordsee wil bouwen is goed voor Ameland. Dat zegt VVV Ameland directeur Cinto Prosperi. Het wellness resort kan zomaar 80.000 tot 100.000 bezoekers extra opleveren, becijfert hij.

De VVV directeur hield maandagavond een gloedvol betoog tijdens de raadscommissievergadering in Ballum en hij roemde de zegeningen, die de voorziening waar Harry Westers van Westcord al vele jaren mee rondloopt, het eiland kan bieden. Er komen meer gasten buiten het hoogseizoen, het is een uitstekende vorm van elk-weer-voorziening en het is een nieuw product dat op Ameland tot ontwikkeling kan komen. Een grote spa met alles erop en eraan en waarbij je in je badjas van het bad naar je accommodatie kunt lopen is nog niet op Ameland en het past er uitstekend, meent Prosperi. Hij vindt het een “inkoppertje” voor de raadsleden. De hele trend van wellness en welbeing past bij het eiland.

Onder de naam Thermen & Spa Hotel Noordsee wil Westers samen met Kontour Vastgoed het bronwater gaan gebruiken dat op ongeveer 700 meter diepte op die plek aan de Strandweg van Nes in de grond zit. Het bronwater heeft de kwalificatie Heilwassen en Sole, die de spa, gesitueerd in de twee koepels van het oude zwembad Aqua Plaza, wil gaan gebruiken. Langs de waterkant van De Vleijen staan tien hotelunits ingetekend en in het groen nog eens twee. Het totaal telt honderd hotelkamers. De voorziening kan Ameland aan de Bad-status helpen en kansen bieden aan alle eilander ondernemers. Prosperi is helemaal voor. Maar hij is geen raadslid.

In 2012 liet de meerderheid van de raad zich positief uit over de plannen, maar er zitten wat haken en ogen aan. Het project heeft wat grond nodig van het Natuurcentrum en de gemeente, de Molenweg moet worden omgelegd en de schaal van het project is wat groot. Raadsleden, die op 29 juni over het voorontwerpbestemmingsplan moeten stemmen, menen dat het project geheel op eigen grond moet worden gebouwd (Piet IJnsen ABA) en dat de units uit niet meer dan twee bouwlagen mogen bestaan (Jeroen de Jong CDA). Raadslid Rudolf Teuben (A’82) benadrukt juist de positieve kant van het project: “We mogen onze handen dichtknijpen met dit project.”

Harry Westers, aanwezig in Ballum, kan zich niet voorstellen dat de raad dit plan niet omhelst. “Het zou zonde zijn als dit niet tot iets positiefs leidt.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *