AmelandEén: In vrijheid kiezen

BALLUM – De kandidaten van AmelandEén hebben zich in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen op diverse platforms voorgesteld. Alle voorstelverhalen zijn na te lezen op de website van AmelandEén, via deze link. Theo Faber staat op nummer 1. Hij stelt zich hier voor.

“In vrijheid kiezen”

Mijn naam is Theo Faber, 39 jaar en ik woon samen met Simon. Na een aantal jaren van zoeken hebben we het geluk gehad een eigen woning te kunnen kopen in Ballum.

Vier jaar geleden heb ik op deze plaats de wens uitgesproken om met onze nieuwe partij een blijvend positieve verandering mee te geven aan de bestuurscultuur van Ameland en een grote slag te maken in de huisvestingsmogelijkheden voor Amelanders.

Mede door het massale vertrouwen dat we kregen hebben we deze, en vele andere ambities kunnen realiseren voor het eiland. Wij kijken er met het gehele AmelandEén team naar uit om ons de komende vier jaar opnieuw in te zetten voor ons eiland en ons ambitieuze verkiezingsprogramma uit te voeren.

We hebben daarbij ook als eiland rekening te houden met onverwachte ontwikkelingen. De coronapandemie heeft ons de afgelopen jaren geraakt en net nu we dachten dat het leven weer normaler zou worden werpt de oorlog in Oekraïne een zware schaduw van onzekerheid over de wereld. Het is niet te bevatten dat op relatief korte afstand van ons een soeverein Europees land wordt binnengevallen en dat een complete bevolking op drift raakt en moet vrezen voor het ergste.

Deze dagen zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens het schrijven van dit stuk schoot mij het jaarthema 2019 van het Nationaal Comité 4 en 5 mei weer te binnen: “In vrijheid kiezen”. Gelukkig mogen wij kiezen in vrijheid.

NB: op 4 mei 2019 mocht ik namens de gemeente een lezing houden tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Hollum. Mijn lezing ging over zeevarenden die de gehele Tweede Wereldoorlog verplicht waren op zee te blijven om een bijdrage te leveren aan de geallieerde oorlogsinspanningen. Ruim 3600 zeelieden kwamen om waaronder 16 Amelanders. In 2019 vierden we in Nederland dat het algemeen kiesrecht precies honderd jaar bestaat. Het gehele stuk is via deze link (het staat onderaan) nog eens terug te lezen voor wie dat wil.

Ingezonden Mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *