Ameland’82: “Het doet ons geen pijn”

BALLUM – Het luxe verzuim, het verzuim kort voor of na een vakantie, is niet zo’n probleem. “Het doet ons niet zo’n pijn.” Dat zegt Rudolf Teuben (A'82) over de Amelanders die hun herfstvakantie oprekken door een dag eerder te vertrekken of een dag later terug te komen. “De prestaties staan er goed voor. Ameland doet het goed. Dat verzuim? Het zal zo zijn!” Burgemeester Albert de Hoop houdt Teuben onmiddellijk voor dat dit kan worden uitgelegd als een oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Er staan 8 meldingen van ‘ongeoorloofd verzuim’ in het jaarverslag van schooljaar 2013 – 2014 en ongeoorloofd betekent dat het niet mag. Irma Marinus (PvdA) staat op het standpunt dat het luxe verzuim juist moet worden teruggedrongen.

André Tuil vindt dat Ameland op moet passen dat er niet te veel regeltjes komen voor problemen en uitwassen die op het eiland toch niet voorkomen. “Op Ameland komt alles voor wat ook op de wal voorkomt,” helpt burgemeester Albert de Hoop hem uit die droom.

Als er ongeoorloofd wordt verzuimd dan wordt het proces verbaal door een ambtenaar van de gemeente Leeuwarden opgemaakt. Daarvoor ging het eiland al in 2010 een samenwerking met Leeuwarden aan. De inspanning die gepaard gaat met het behalen van de BOA opleiding (buitengewoon opsporingsambtenaar) en het onderhouden van de opgedane kennis en vaardigheden staan niet in verhouding tot het aantal op te maken processen verbaal van minder dan één gemiddeld per jaar, stelt de gemeente.

Het motiveert Dirk Beijaard (CDA) tot het geven van een positief geluid: “Complimenten voor de scholen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *