Ameland heeft weer beëdigde burgemeester

BALLUM – Albert de Hoop is vanmiddag om 13.00 uur op het Provinciehuis in Leeuwarden beëdigd als burgemeester van Ameland. Zijn herbenoeming was sinds 1 juli een feit, maar de beëdiging moest nog plaatsvinden.

De Hoop en de Commissaris van de Koningin John Jorritsma kozen voor een beëdiging in beslotenheid op het provinciehuis in Leeuwarden in plaats van een officiële doorstart van het burgemeesterschap in een openbare raadsvergadering.

Aan de herbenoeming van een burgemeester gaat een lange procedure vooraf. Tijdens de ambtstermijn van de burgemeester is het ondermeer aan de gemeenteraad en de burgemeester om periodiek een functioneringsgesprek te houden om stil te staan bij elkaars functioneren. "Wederzijdse afspraken en wensen worden verankerd in een verslag en kunnen zodoende worden gevolgd," staat er in de 'Circulaire benoeming, functioneringsgesprekken en herbenoeming burgemeester' van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De Hoop is voor een tweede termijn van zes jaar benoemd.

>>> lees hier over burgemeester Albert de Hoop

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *