Overlast niet erger? “Ronduit Bizar!”

BALLUM – Dat de gemeente in haar evaluatie van het horecabeleidsplan schrijft dat de indruk bestaat dat de overlast de laatste jaren niet erger is geworden, is “Ronduit Bizar!” Gerard Metz uit Nes begrijpt niet hoe die opmerking in het stuk heeft kunnen komen. Hij woont op de discoroute in Nes en ervaart vrijwel dagelijks de hinder van discobezoekers die te veel drank op hebben en al lawaaimakend en vernielingen aanrichtend door de straten trekken. Metz bundelt regelmatig de klachten en stuurt zijn vragen over beleid en handhaving richting gemeentehuis. De gemeente kan ook uit opmerkingen op Twitter en Facebook destilleren hoeveel overlast er is. Via de social media wordt veelvuldig geklaagd over het lawaai en de vernielingen. “De discotheken zijn 80 dagen per jaar open en er is 80 dagen per jaar overlast,” zegt Metz. Verkeersborden moeten het ontgelden, er wordt glaswerk op de straat gegooid en putdeksels worden gelicht.  

In 2007 organiseerde de gemeente samen met de politie en de discotheken Swinging Mill en De Lichtboei trainingen voor medewerkers en ondertekenden de partijen een convenant ‘Veilig uitgaan op Ameland.’ Alles om overlast van discogangers te minimaliseren. “We moeten dat convenant maar een nieuwe impuls geven,” zegt burgemeester Albert de Hoop. En dat stond nou net niet in de evaluatie. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *