Ameland geeft aan Nepal

BALLUM – Ameland geeft voor elke inwoner van de gemeente een euro aan het project Nepal van Amelander Theo Kiewiet, die er ondermeer aardbevingbestendige scholen bouwt. Kiewiet vroeg na de eerste aardbeving van 25 april een bijdrage aan gemeente Ameland. Deze week is er ook een collecte op het eiland, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Nepal-project van Kiewiet.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een euro per inwoner over te maken. Dat komt neer op een bedrag van 3500 euro. Burgemeester Albert de Hoop vraagt tijdens de raadscommissievergadering van maandag 11 mei steun voor dat besluit van alle fracties. “Laten we het wel gemeenschappelijk maken.”

Ameland’82 is helemaal akkoord. “Theo Kiewiet leidt dat zelfstandige project goed,” zegt Rudolf Teuben. Marieke van Schaik meldt dat ook het CDA volledig achter de donatie staat. André Tuil van de VVD hoopt dat de Amelander bijdrage hulp kan brengen. “Er is lang niet genoeg geld opgehaald om alles op te bouwen”, zegt hij over de landelijke inzamelingsactie. Irma Marinus van de PvdA schaart zich ook achter het plan. “Er is heel veel nodig.” Piet IJnsen (ABA) is de enige die sputtert. De donatie vindt hij geen probleem. “Alleen de wijze waarop daar staan wij niet achter.” Het college heeft de fractieleden een mail gestuurd met de mededeling dat er gedoneerd gaat worden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *