Ameland Eén: de eerste 6 maanden in de politiek

NES – De politieke groepering AmelandEén houdt op vrijdag 2 november een openbare partijvergadering. Het onderwerp is "De eerste zes maanden in de politiek".

Hoe heeft AmelandEén het gedaan, in het eerste half jaar dat de nieuwe partij bestuursverantwoordelijkheid draagt. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen scoorde AmelandEén fenomenaal, waardoor er meteen vijf raadsleden aan konden schuiven en een wethouder zitting kon nemen in het college. Dat betekent dat de nieuwe partij vele vingers in de pap heeft in het bestuur van de gemeente. Biedt AmelandEén de open politiek die het voorstaat of worden er toch vergunningen toegewezen aan vriendjes van de fractie om huizen op parkeerplaatsen te kunnen bouwen? Zet AmelandEén de toon bij de nieuwbouw van De Stelp en zijn in het voortraject door scoringsdrang de bewoners niet vergeten? Heeft AmelandEén kwestie De Hagen vlotgetrokken of had dat hoofdpijndossier ook zonder inmenging van de nieuwe club gesloten kunnen worden? Staat AmelandEén echt voor een rechtvaardig bestuur of weet de linkerhand niet goed wat de rechterhand doet en worden ook onder bestuur van deze politici ontwikkelingen gestimuleerd om bestemmingsplannen maar aan te passen als een functie niet past binnen het plan. Blijkt AmelandEén een partij van vriendjespolitiek, uitzonderingen en scoringsdrift of heeft de partij het juist goed gedaan en is de sfeer in het gemeentebestuur verbeterd en worden er eindelijk wat spijkers met koppen geslagen?

Het zijn allemaal vragen die de partij vanavond op de openbare partijvergadering wil horen. Is AmelandEén goed op weg en is het een aanwinst voor de eilander politiek of is er niet zoveel verschil met vorige colleges en worden tonen gematigd als men eenmaal op het pluche zit? Het is tijd voor kritische vragen en complimenten.

De avond wordt georganiseerd in de Burgermeester Walda School in Nes en begint om 19:30 uur. De partij vraagt bij de uitgang een vrijwillige bijdrage aan de bezoekers.

lees hier meer over de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 en over de punten waar de partijen voor staan

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *