Ameland door provincie gewaarschuwd

BALLUM – Gemeente Ameland sluit sinds 2004 de gemeentelijke begroting af met een tekort en daar wordt Provincie Frylân niet blij van. Het eiland boert de verkeerde kant uit en moet oppassen. De gemeente kreeg op 12 oktober een brief van het Provinciehuis met een waarschuwing. Als het eiland niet beter op de centen past wordt het onder curatele gesteld.
Gemeente Ameland is druk bezig om uit de rode cijfers te komen. Ze zoekt het niet in bezuinigingen maar in een verhoging van de toeristenbelasting en forenzenbelasting. Beide belastingen gaan met 49% omhoog, is het plan. Het lijkt erop dat een krappe meerderheid in de raad voor de belastingverhoging zal stemmen ook al hielden alle fracties tijdens de extra raadcommissievergadering hun politieke kruit droog. In de raadsvergadering van 5 november valt het besluit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *