Tjeerd Kooiker uit de politiek

BALLUM – Tjeerd Kooiker van Algemeen Belang Ameland (ABA) stapt per 1 januari 2008 uit de actieve politiek. Dat heeft hij tijdens de commissievergadering van maandag 22 oktober bekendgemaakt.
Kooiker is gepensioneerd en meent dat een gepensioneerde zich als zodanig moet gedragen. Hij blijft actief in de schaduwfractie van de partij. Het raadslid dat meer dan dertig jaar in de gemeenteraad zat, wordt opgevolgd door Jan Botte Wijnberg. Wijnberg was de vorige periode al raadslid voor ABA, maar door stemmenverlies bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006 veroverde hij geen zetel in de raad.

Kooiker begon zijn politieke loopbaan in 1974 als raadslid en fractievoorzitter van Belangen Combinatie Ameland. In 1978 werd hij gekozen tot wethouder en deze functie heeft hij drie raadsperiodes tot 1990 vervuld. In dat jaar stopte Kooiker tijdelijk met de politieke werkzaamheden. Hij was campinghouder en dat was te druk om samen met het wethouderschap te doen. Twaalf jaar later zag Ameland Kooiker terug in de politiek. BCA ging samen met ABA onder de naam Algemeen Belang Ameland verder en Kooiker werd raadslid.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *