Veilig voedsel in De Stelp

HOLLUM – Het bijna onmogelijke is gebeurd: in februari haalde ze bijna een 9 en een half jaar later heeft de keukenbrigade van Zorgcentrum De Stelp in Hollum het cijfer weten op te schroeven naar een 9,3. De Stelp kreeg dit cijfer na een audit voor het certificaat veiligvoedsel.nl. Uit een checklist van 250 vragen blijkt dat de keuken erg hygiënisch is en dat er dus ‘veilig voedsel’ geserveerd wordt in het zorgcentrum. Bij een vorige meting werd de keuken van De Stelp beoordeeld met een 8,8, deze keer werd zelfs een 9,3 gescoord.

Veiligvoedsel.nl is een organisatie die de kwaliteit van zogenaamde grootkeukens certificeert. Aan de hand van vragen wordt beoordeeld of de keuken zich houdt aan de regels en werkt volgens de normen. Keukens die een 7,5 scoren, krijgen het keurmerk Veiligvoedsel.nl.

Zorgcentrum De Stelp vindt de kwaliteit van voedsel erg belangrijk. Naast maaltijden voor het verzorgingshuis, maakt de keuken van De Stelp ook dagelijks ongeveer 50 maaltijden per dag die bij cliënten thuis worden gebracht. Locatiemanager Wout de Jong is trots op de hoge score. “In een zorgcentrum is de maaltijd voor veel mensen een belangrijk moment van de dag. Wij vinden het dan ook van groot belang dat deze maaltijd op een hygiënische en veilige manier bereid wordt. Dat we een 9,3 scoren bewijst dat we goed bezig zijn, ik ben trots op het behaalde resultaat.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *