Alice de Jong-Gransbergen maakt overstap naar CDA

NES – Geen enkele partij weet of hij na 21 maart 2018 terug zal keren in de gemeenteraad van Ameland en ook niet met hoeveel raadsleden. Algemeen Belang Ameland weet nu al dat Alice de Jong-Gransbergen niet terugkeert. Zij heeft besloten zich niet meer verkiesbaar te stellen voor ABA maar op te gaan voor het CDA.

De Jong-Gransbergen zegt daar zelf over: “Op 21 maart a.s. zullen er verkiezingen zijn voor de gemeenteraad. Na overweging heb ik besloten dat ik mij niet beschikbaar stel voor de kandidatenlijst van Algemeen Belang Ameland voor deze verkiezingen.

De afgelopen periode, en dan met name het laatste jaar, heeft uitgewezen dat ik politiek gezien niet geheel meer op één lijn zit met de fractie en de partij voor wat betreft bepaalde onderwerpen en dat heeft enkele malen geleid tot een stemverdeling in de raad. Dit heeft een negatieve uitstraling naar de fractie, de partij én de raad, en om die reden heb ik besloten na deze raadsperiode te stoppen bij de fractie van Algemeen Belang Ameland.

Voor wat betreft bepaalde politieke onderwerpen sluit ik naar mijn mening en gevoel beter aan bij het CDA; na enkele verkennende gesprekken is mij gevraagd met deze partij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in te gaan. Deze uitnodiging heb ik aangenomen.

Ik dank Algemeen Belang Ameland voor het in mij gestelde vertrouwen en de ervaring die ik bij hun mocht opdoen en wens hun ook verder veel succes bij de komende verkiezingen. Alice de Jong – Gransbergen.”

Dissident

Het was de stem van Alice de Jong die het De Hagen-plan in Hollum op de kop zette, waarna de gemeente in een bestuurlijke crisis stortte. De laatste keer dat De Jong dissident stemde was in de raadsvergadering van eind november in de kwestie verlaagde toeristenbelasting voor de groepsverblijven. Zij stemde toen met het CDA mee en trok met haar stem het voorstel van A’82 en CDA over de streep.

Alice de Jong zit sinds 4 april 2016 voor Algemeen Belang Ameland in de raad.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *