23 mei: Verkiezing Europees Parlement 

HOLLUM – We mogen weer naar de stembus. Op donderdag 23 mei mogen we onze stem uitbrengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Het valt wat tegen hoe die verkiezingen op het eiland leven. Er is geen enkel openbaar debat en tot een paar dagen voor de 23ste mei waren de aanplakborden, die speciaal voor verkiezingsposters in alle vier de dorpen zijn geplaatst, leeg. Grote witte vlakken op de Brink in Ballum, in de Schoolstraat in Holllum, in de Torenstraat in Nes en aan het begin van de Kooiweg in Buren. Ze lijken het grote niet-weten-waarop-te-stemmen te symboliseren. Een paar dagen voor de vierkiezingsdag plakten enkele partijen toch nog een poster. Zie in het filmpje hieronder wie op alle borden vertegenwoordigd is.  

Stemwijzer

Weet u niet zo goed wie uw stem verdient, probeer dan eens een Stemwijzer

Stembureau's

Ameland heeft vier stembureau's en het staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. De stembureaus op Ameland zijn open van 7.30 tot 21.00 uur.

  • Gemeentehuis, Jelmeraweg 1, Ballum
  • Dorpshuis ’t Wantij, Binnenweg 15, Buren
  • Zorgcentrum De Stelp, Hidde Dirks Katstraat 4, Hollum
  • Jaap Klaassen Hal, Schoolstraat 6, Nes

Stempas en identiteitsbewijs mee

Neem naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal vijf jaar verlopen mag zijn. U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *