Zwarteweg deels 30 km

BALLUM – Op de Zwarteweg, langs de bosrand tussen Nes en Buren zijn verkeersborden geplaatst met de adviessnelheid van 30 km. Bewoners langs de weg hadden hier om verzocht.

De Zwarteweg is een 60 km weg, maar dat is voor het grootste deel van de smalle, heuvelige en bochtige weg eigenlijk nog te snel. De gemeente plaatste na klachten en op verzoek van buurtbewoners een paar 30 km borden. AmelandEén (A1) heeft voor het vragenhalfuurtje van de raadscommissievergadering er een vraag over ingediend.

Kan de snelheidsverlaging niet langs de hele Zwarteweg gerealiseerd worden, wil A1 weten. De weg heeft meerdere plekken waar 60 km een veel te onveilige snelheid is, stelt de fractie. Vooral in de drukke tijd van het jaar is het oppassen geblazen met alle fietsers en wandelaars die naast de auto's gebruikmaken van de weg.

Wethouder Theo Faber legt uit dat hij niet zomaar van een 60 km weg een 30 km weg kan maken. De gemeente kan een Verkeersbesluit nemen, maar mag niet te pas en onpas verkeersborden plaatsen.

De maatregelen betreffen een proef.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *