Zorgen om verkeerssituatie

BALLUM – Chauffeurs moeten niet denken dat ze voldoende overzicht hebben en dan maar door blijven jakkeren. Lees de weg en hou je aan de verkeersregels. Dat voorkomt ongelukken en een eiland vol onnodige verkeersborden en spiegels. De verkeerssituatie Bosweg – Oranjeweg in Hollum, ongeveer ter hoogte van het Maritiem Centrum, levert zorgen op bij Algemeen Belang Ameland (ABA). Jan Wijnberg van ABA heeft het over “af en toe gevaarlijke situaties”.

Het verkeer dat het dorp inkomt moet voorrang verlenen aan het verkeer dat uit de Bosweg komt. Doordat automobilisten te vaak met een te hoge snelheid aan komen rijden en door een slecht overzicht ter plekke komen er gevaarlijke situaties voor, weet Wijnberg. Hij ziet graag dat een verkeersdeskundige naar de situatie kijkt en misschien is het plaatsen van spiegels een oplossing.

Met diverse middelen wordt er aangekondigd dat verkeer op moet letten, zegt wethouder Theo Faber. Het laatste deel van de Bosweg is met klinkers bestraat. Dat zou de chauffeurs al op het goede spoor moeten zetten. In de Oranjeweg zit een versmalling die de snelheid tempert en in bebouwde kom geldt voor iedereen een maximum snelheid van 30 km. Ook voor automobilisten met haast. Faber hoort vaker over gevaarlijke situaties, maar ook dat er tot op heden geen echte aanrijdingen zijn gemeld. De wethouder is geen voorstander van spiegels. “De chauffeur kan dan denken dat hij overzicht heeft.” De bestuurder moet zich aanpassen aan de situatie, is de slotconclusie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *