Signalen dat besmettingen Ameland oplopen

BALLUM – Burgemeester Leo Pieter Stoel roept op om uiterste zorg te betrachten als het gaat om het volgen van de coronarichtlijnen. Het aantal besmettingen loopt snel op.

Tijdens de raadsvergadering van maandagavond 14 december waren drie bestuurders niet aanwezig. Wethouder Piet IJnsen deed mee via beeldschermverbinding. IJnsen zit thuis in quarantaine; hij heeft contact gehad met iemand die onlangs positief getest is. Ook raadslid Jan Wijnberg van Algemeen Belang Ameland en Dennis Engels van dezelfde fractie waren niet aanwezig. Wijnberg bleef uit voorzorg thuis vanwege mogelijk contact met een mogelijk besmet persoon. Engels is net terug van een vakantie van Curaçao en moet daarom verplicht in quarantaine vanwege de code oranje die voor het overzeese eiland geldt. Zij mochten niet mee vergaderen in de besluitvormende raadsvergadering. Hybride vergaderen is voor raadsleden niet toegestaan: het is of allemaal fysiek aanwezig of allemaal digitaal.

Vandaag is het getal van positief geteste inwoners op 65 gekomen, meldt burgemeester Leo Pieter Stoel aan het begin van de vergadering. Hij krijgt signalen dat dit aantal verder op zal lopen. Dinsdagmiddag zullen de nieuwste cijfers binnenkomen. “We zijn nog niet van het virus verlost.” Dat blijkt ook uit de woorden van de Minister President. Van 19:00 uur tot net voor het begin van de raadsvergadering is Mark Rutte op groot scherm zichtbaar in de raadszaal te Ballum. Vanuit het Torentje maakt Rutte kenbaar dat Nederland vijf weken op slot gaat. Stoel: “We moeten uiterst zorgvuldig zijn in het volgen van de richtlijnen om op Ameland ook het virus onder de knie te krijgen, het weer kwijt te raken.”

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *