Zomerse dagen in Nederland

WAGENINGEN – Nog nooit had Nederland zoveel zomerse dagen op dit moment van het jaar. Dat heeft MeteoGroup gemeten.

Een gemiddeld jaar heeft in Nederland (De Bilt) 26 zomerse dagen en 4 tropische dagen. Inmiddels hebben wij het gemiddelde aan zomerse dagen al binnen, aldus MeteoGroup.

Woensdagmiddag werd op ons landelijk hoofdstation de 26e dag met minimaal 25 graden behaald. Donderdag is het net niet gelukt en het zal de komende dagen er ook om hangen. De noordwestelijke wind voert namelijk niet heel warme lucht aan. Maar, de zomer is nog lang niet voorbij en er kunnen deze en de volgende twee maanden nog meerdere vijfentwintigers volgen.

We voeren dit jaar de lijst aan met meeste zomerse dagen tot nu toe. Het is in de afgelopen 117 jaar nog niet eerder gebeurd dat er tot en met 4 juli al 26 zomerse dagen konden worden opgetekend. Ook het jaar met de meeste zomerse dagen, dat was 2006 met uiteindelijk maar liefst 51 zomerse dagen, had op 4 juli nog maar op 18 van dergelijke dagen. Het geeft wel aan dat wij ditmaal zijn gestart met een erg warm voorjaar.

Wat is er dit weekend te doen op Ameland

 


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *