Odysseus bezoekt Ameland

HOLLUM – NoortOost Producties komt met zijn vijfde productie. Op 6, 7 en 8 juli 2018 wordt De Odisee gespeeld, over het klassieke verhaal van Odysseus en zijn omzwervingen en avonturen. Zal hij zijn geliefde Ithaca bereiken, zal hij de cycloop, de sirenes en de hem dwarsbomende goden overwinnen? Zal hij zijn Penelope weer in de armen kunnen sluiten? Zijn jarenlange tocht naar huis vol hindernissen levert een stuk in twee bedrijven op dat in de Westerlaankerk wordt opgevoerd.

NoortOost Producties begon in 2016 met Wereldleiers, een topconferentie van wereldleiders op Ameland. Daarna volgden Serenade, Pas op dat je geen woord zegt en In volle Zee. Al die producties werden in Herberg De Zwaan gespeeld, de herberg die ook repetielocatie is. De Odisee is een grotere productie dan de eerste vier en daarom wordt er deze editie uitgeweken naar de Westerlaankerk, die overigens wonderschoon bij het stuk past. Er is een (Grieks) hapje en drankje aanwezig, verzorgd door De Zwaan en napraten is ook in de herberg.

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018.

Kaartje kost 9 euro en 5 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Kaartjes bestellen kan via telefoon 06 246 303 18 van NoortOost Producties.

De Zwaan en Westerlaankerk

Het filmpje laat beelden zien van een repetitie met kostuums in de Heerskamer van De Zwaan. Dat is de repetitielocatie en de vorige stukken werden ook in De Zwaan opgevoerd. De Odisee heeft meer ruimte nodig en voor deze voorstelling wordt uitgeweken naar de Westerlaankerk in Hollum. De kansel, de kerkbanken en het balkon worden geïntegreerd in het stuk; de Westerlaankerk is een perfecte locatie voor De Odisee van Odysseus en zijn mannen, de Griekse goden en godinnen.

Aan De Odissee werken mee (met dubbelrollen):

Peter van Noort (Odysseus, Oude Man)

Dimphy Timmers (Leodes, Polites, Circe, Hylax)

Tzeitl Locher (Eurymachos, Eurylochus)

Selma Dubbeld (Penelope, Teiresias)

Agnes Burema (Antinoos, Cycloop, Dode)

Nienke van der Laag (Poseidon, Perimedes)

Jeanet de Jong (Pallas Athene, Aiolos, Dode)

Eerdere producties van NoortOost Producties

  1. Wereldleiers
  2. Serenade
  3. Pas op dat je geen woord zegt
  4. In Volle Zee
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *