Zesde Woensdag Walvisdag met verhalen

NES – Woensdag 22 augustus is het de zesde Walvisdag van Ameland als Eiland van Hidde Dirks Kat in 2018. Die woensdagmiddag zijn er verhalen te beluisteren van Julia Klein in Museum Sorgdrager in Hollum. Het is de laatste verteller van het zomerprogramma Zomer vol Verhalen.

Het kaartje voor het museum is tevens vertelkaartje. In Museum Sorgdrager is een prachtige interactieve tentoonstelling over de Reis van Hidde Dirks Kat te zien en een pareltje dat Poolkoorts heet. Wie de walvisvaartervaring compleet wil maken kan eten als een walvisvaarder of als de walvisvaardersvrouw tijdens de Culinaire Expeditie bij De Griffel, Strand Ballum, De Piraat of StrAnders. Op 22 augustus voor de laatste keer.

Woensdag Walvisdag

Woensdag is Walvisdag, deze zomer, met Zomer vol Verhalen, Zomer vol Films, Zomer vol Tentoonstellingen en Zomer vol Culinaire Expedities.

Julia Klein

Julia Klein woont in Bremen. Ze werkte jaren als actrice en presentatrice en ontdekte in het jaar 2000 bij een festival in Graz vertellen als podiumkunst. Geïnspireerd werd ze in Bremen pionier van de vertelkunst. Sinds 2007 organiseert ze het internationale Erzählfestival Feuerspuren.

Julia is verhalenvertelster en theaterpedagoge. Zij geeft workshops over het thema vertellen en taalontwikkeling in kinderdagverblijven en scholen, schrijft verhalen op bestelling, organiseert meertalige vertelactiviteiten en treedt als 'verhalenhandelaarster' op.

Op haar reizen naar West-Afrika en Brazilië voor het Goetheinstitut doet ze inspiratie op en onderzoekt ze de ontwikkeling van de hedendaagse vertelkunst.

Natuurcentrum

22 augustus

  • 22 augustus 2018 in Museum Sorgdrager Hollum

    13.00, 13.45, 14.30 uur, telkens een half uur

    Verteller Julia Klein (Duits/ Nederlands)

    Aansluitend is de film Eight Below te zien. Die avond worden de films Whales of Atlantis en Moby Dick vertoond.

het filmpje geeft een impressie van de verhalen van Maria Winter, die op 15 augustus in het Natuurcentrum vertelde

bekijk hier het hele programma van Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films – de folder met het hele programma is op diverse plekken op het eiland te vinden en in de musea, bij de VVV en in boekhandel De Hoge Stoep en Warenhuis Van den Brink te halen

→ lees hier over het Arctisch Kookboekje

lees hier over Walvissen en Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *