Strijd om LifeguardTtrofee in Ballumerbocht

BALLUMERBOCHT – Het is een jaarlijks terugkerend ritueel: lifeguards en opstappers van de KNRM die krachtmeten om tijdens de Lifeguard Challenge de Lifeguard Trofee te bemachtigen. De Ballumerbocht was gisteren het strijdtoneel.

Het is altijd een felle strijd tussen de lifeguardteams van Buren, Nes, Ballum en Hollum en de opstappers van de Amelander KNRM-boten. De mannen en vrouwen zijn gretig om de Lifeguard Trofee binnen te slepen. Ze staan voor een serie opdrachten in de vorm van spellen en krachtmetingen op het land en in het water. Sportiviteit, teamgeest en sportplezier staan bovenaan bij de Lifeguard Challenge.

De eerste punten konden verdiend worden met een originele opkomst. En welk team bleek het snelste, handigste, behendigste, slimste en sterkste? Dat was de bemanning van de Amelander reddingsboten. De mensen van de vier lifeguard stations waren snel en behendig, taai en sterk, slim en snel, maar de Amelander opstappers waren over de hele breedte beter. Zij gingen er met de overwinning vandoor en wonnen de prestigieuze Lifeguard Trofee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *