Zeilschip Noorderlicht met de scholieren aan boord weer los

NES AKKRUM – Het is gelukt. Zeilschip de Noorderlicht van het onderwijsprogramma Masterskip is weer los getrokken. De kapitein en machinist voeren nu de benodigde controles uit om de veiligheid te garanderen. Als daarna de autoriteiten het schip vrijgeven kan de ‘wereldreis onder schooltijd’ weer doorgaan, vol avonturen.

Afgelopen nacht heeft het Friese Zeilschip Noorderlicht van Swan Expeditions hulp gekregen van de Noorse kustwacht met het verplaatsen van haar opvarenden. Het schip raakte rond 02:30 uur de grond in een Noors fjord. Na controle bleek er geen schade te zijn.

Het was eerst erg schrikken voor de trainees. Ze werden uit bed gehaald met de boodschap zich warm aan te kleden. De kalmte van de vaste bemanning zorgde ervoor dat er geen paniek ontstond.

Bron Wylde Swan Beheer BV

lees hier ook voor de vastgelopen Noorderlicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *