Breaking news zeilschip Noorderlicht

NES AKKRUM – Tallship Noorderlicht met een boord het onderwijs programma Masterskip is sinds 13:00 uur vastgekoppeld aan een sleepboot. Nu het water hoog genoeg is zal worden begonnen met het vlottrekken van het schip.

Afgelopen nacht heeft het Friese Zeilschip Noorderlicht van Swan Expeditions hulp gekregen van de Noorse kustwacht met het verplaatsen van haar opvarenden. Het schip raakte rond 02:30 uur de grond in een Noors fjord. Na controle bleek er geen schade te zijn.

Het schip lag direct tegen de wal aan. Met een rubberbootje ertussen kon iedereen gewoon naar de kant lopen. Vanaf daar zijn ze met een boot van de Noren naar een hotel gebracht. Er is geen moment van onbehagen of spanning geweest. Het was een goed gecontroleerde voorzorgsmaatregel.

Het onderwijs programma Masterskip is onder andere bekend van de heroïsche reis die 30 scholieren maakte bij het uitbreken van de corona pandemie. Toen zeilden de trainees, zoals de scholieren aan boord heten, zes weken de Atlantische oceaan over om veilig in Nederland te komen.

Bron Wylde Swan Beheer BV

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *