Informatieavond strandsuppletie

LEEUWARDEN – Op 5 april wordt er door Rijkswaterstaat Noord-Nederland een informatiebijeenkomst georganiseerd over de strandsuppletie op Ameland-West. 

Wind, golven en stroming nemen aan de kust voortdurend zand mee. Om de kustlijn van Nederland te onderhouden en structurele erosie te voorkomen laat Rijkswaterstaat op specifieke plekken langs de kust zand aanbrengen (zandsuppletie). Op de eilandkop van Ameland (Ameland-West) is de kust tussen strandpaal 1 en 5 aan structurele erosie onderhevig. Daarom voert Rijkswaterstaat in de periode mei 2023 – augustus 2023 op het strand van Ameland-West net als in 2019 een grote strandsuppletie uit.

Op 5 april vindt in de grote zaal van het ontmoetingscentrum Ons Hol, Oranjeweg 30 te Hollum, een informatiebijeenkomst plaats. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt toegelicht waarom, waar en wanneer de strandsuppletie plaatsvindt en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Vanaf 19.30 uur bent u welkom voor koffie en thee en om 20.00 uur start de bijeenkomst formeel. Wij nodigen u van harte uit om langs te komen.

Bron RWS NN

lees hier over de suppleties van de afgelopen jaren

tik Strandsuppletie of Zandsuppletie in bij ZOEKEN om meer over suppleties op Ameland te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *