RSS
Zoeken

Zeehonden hebben bij KPN prima bereik

Geplaatst op: 29 juli 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM – KPN maakt er een potje van. Niet alleen op Ameland, maar op meer Waddeneilanden is de dekking van KPN beroerd. Er komen klachten van Texel en Terschelling en als je de dekkingskaart van KPN bekijkt kan het niet anders dan dat Vlieland ook steen en been klaagt. Als de zeehondjes een mobiel zouden hebben, dan hebben die beter bereik dan menig dorp op de eilanden. Ook vanaf het slik van de Ballumerbocht valt er prima te bellen, maar in Hollum is het dan weer om te huilen.

De zendmast van KPN staat op de vuurtoren, de apparatuur die daarbij hoort staat op de tiende verdieping en de kabel ligt in de grond. Vanmorgen wist een KNP-medewerker te melden dat het niet verhelpen van de storing aan de gemeente ligt, die maar geen vergunning afgeeft. De vraag aan de gemeente waarom de benodigde vergunning dan niet wordt afgegeven leert dat er helemaal geen vergunning is aangevraagd. Voor het verrichten van onderhoud of reparatie hoeft de gemeente alleen maar toestemming te geven, omdat de vuurtoren van de gemeente is. Die afspraken liggen er tussen KPN en Ameland. Voor gewone werkzaamheden is helemaal geen vergunning nodig.
Om een 4G-zendmast te mogen plaatsen is wel een vergunning nodig, maar die 4G-apparatuur staat er al. 

Gemeente Ameland krijgt de laatste tijd meerdere vragen binnen van eilanders, die kennelijk ook door KPN op het gemeentespoor zijn gezet.
De KPN-medewerker had een argument om de klagende abonnees af te schudden en door te verwijzen naar de Jelmeraweg, maar dat argument blijkt niet te kloppen. De KPN doet aan kluitjes in het riet sturen. 
Inmiddels wordt er gereageerd door KPN-accounts op twitterberichtjes, waarin verwezen wordt naar @KPN, KPNMobile en @KPNNetwerkNL.
Of het iets uithaalt is binnenkort duidelijk.

Oproep aan alle gedupeerden: bel 0800-0402 en als dat niet kan vanwege het slechte bereik, gebruik dan social media en verwijs naar KPN-accounts.

⇒ lees hier het bericht van 25 juli 2019 - KPN bereik belabberd

bekijk hier de Dekkingskaart

⇒ Lees hier het bericht van 12 april 2019
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?