Woudagemaal leukste uitje Friesland

DEN HAAG – Het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is op maandag 25 maart uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van Friesland 2013’. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag.

De verkiezing van het Leukste uitje is onderdeel van het Land van ANWB. De ANWB- leden nomineerden in december tien uitjes per provincie en bepaalden welke 25 uitjes de titel ‘Leukste uitje van Nederland’ verdienden. In januari en februari volgde de beoordelingsronde. ANWB-leden reageerden massaal. Meer dan 70.000 stemmen zijn via het Land van ANWB ontvangen. Alle uitjes werden beoordeeld op vijf aspecten: aanbod, faciliteiten, personeel, prijs/kwaliteit en sfeer.

Sfeer en gastvrijheid

Het Woudagemaal won de titel ‘Leukste uitje van Friesland’ omdat het bij de beoordeling hoog scoorde op het gebied van sfeer en gastvrijheid voor jong en oud. Ook het educatieve karakter en de verrassende speurtocht met het daarbij behorende diploma van Hulpmachinist van het stoomgemaal droegen bij aan de positieve beoordeling. 

Ameland

In 2012 was een Dagje Ameland het Leukste Uitje van Friesland. Dagje Ameland zat dit jaar weer bij de top-uitjes van Friesland, maar moest het Woudagemaal voor laten gaan.

Foto: Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ANWB-hoofdkantoor kreeg Hilda Boesjes-Beljon, directeur van het bezoekerscentrum Woudagemaal, de trofee voor het leukste uitje van Fryslân uitgereikt van hoofddirecteur Guido van Woerkom van de ANWB.

>>> lees hier over Leukste Dagje uit 2013

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *