Woensdag weer Walvisdag

NES – Woensdag is het weer Walvisdag, want Ameland is in 2018 Eiland van Hidde Dirks Kat. Woensdag van 1 augustus is een bijzondere Walvisdag. Niet alleen zijn er in Museum Sorgdrager verhalen te beluisteren van Maria Carmela Marinelli, ook zijn er films, drie in getal. Het kaartje voor het museum is tevens vertelkaartje en filmkaartje. In Museum Sorgdrager is de Reis van Hidde Dirks Kat te zien (de walvisvaarder spreekt de bezoekers rechtsreeks aan en werft ze voor een walvisvaart) en in het kleine huisje van het museum is de tentoonstelling Poolkoorts, Arctic Fever, te bewonderen. Wie de walvisvaartervaring compleet wil maken boekt een Culinaire Expeditie bij De Griffel, Strand Ballum, De Piraat of StrAnders. 

Woensdag Walvisdag

Woensdag is Walvisdag, deze zomer, met Zomer vol Verhalen, Zomer vol Films, Zomer vol Tentoonstellingen en Zomer vol Culinaire Expedities.

Maria Carmela Marinelli

Woensdag 1 augustus 2018 komt er weer een vertelkanon, twee gingen haar al voor.

Maria Carmela Marinellie vertelt onder meer het verhaal over de zee en waarom die zout is, hoe de wereld is ontstaan en een vertelling over sterren. Ze heeft een grote hoeveel verhalen in haar rugzak en op Ameland haalt ze daar enkele uit.

Maria Carmela Marinelli vertelt in Museum Sorgdrager in Hollum.

13.00, 13.45, 14.30 uur, telkens een half uur.

Films

Later op de dag worden er nog twee films vertoond.

  • Aansluitend aan het verhaal van 14.30 uur is de film Free Willy te zien
  • 19.00-21.00 uur Nova Zembla (vanaf 12 jaar)
  • 21.00-23.00 uur In the Heart of the Sea (vanaf 12 jaar)

het filmpje geeft een impressie van de verhalen van Shonaleigh Cumbers, die op 25 juli in het Natuurcentrum en bij de vuurtoren vertelde

bekijk hier het hele programma van Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films – de folder met het hele programma is op diverse plekken op het eiland te vinden en in de musea, bij de VVV en in boekhandel De Hoge Stoep en Warenhuis Van den Brink te halen

lees hier over Walvissen en Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *