De Dobbepickers brengen bluegrass naar Hollum

HOLLUM – Op maandagavond 30 juli komen De Dobbepickers uit Zwolle hun bluegrassmuziek laten horen in De Plaats aan de Oosterlaan te Hollum. Bluegrass is snelle snaarmuziek uit Amerika, op gitaren, mandoline en banjo, met meestal een bas erbij. Deze band pickt vliegensvlug op de snaren en woont in de buurt van riviertje de Dobbe bij Zwolle. Daar komt de naam De Dobbepickers vandaan. Ze spelen folk en country en dit weekend vooral bluegrass en gospel. De Dobbepickers spelen ook tijdens de Openluchtdienst te Ballum op zondagmorgen 29 juli om 10.00 uur.

Ypie Kras, zij is voormalig Friese troubadour en bekend van andere groepen, zang en slaggitaar, Edu Grin – hij speelde onder mee bij Northern bluegrass – bespeelt op virtuoze manier mandoline en banjo en Michel Hendricks, leadgitaar – hij heeft een geschiedenis bij onder meer Skik – en Jesse Heinhuis bas – pickte eerder bij Rauzer – spelen samen voor het eerst op Ameland.

Kom langs in De Plaats, de toegang is vrij en kom luisteren naar deze band met vlotte muziek en harmonieuze zang.

  • De Dobbepickers
  • 19:00 uur tot 20:30 uur.
  • maandag 30 juli

    hieronder een impressie van de avond

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *