Woensdag Walvisdag – 18 juli

BUREN – Woensdag is Walvisdag, en op 18 juli in Buren in het bijzonder. In Museum Swartwoude treedt Selma Scheele op, een topvertelster in het programma Zomer vol Verhalen. Zij vertelt op zo’n geweldige manier, dat het voor jong en oud, Nederlands, Duits, Engels en elke andere nationaliteit is te verstaan en begrijpen.

The Place Beyond Time

Haar verhaal heet The Place Beyond Time. Er was eens een buffel die haar knipte en een vlieg die honing en specerijen verkocht. Het mooiste dier uit het verhaal is de kakkerlak, miss cockroach. Het sterkste dier ter wereld is niet de walvis maar little baby chick. Selma Scheele maakt er een spannend en magisch verhaal van, levendig en vol humor. De oorsprong van haar verhalen ligt in Iran, Azerbeidzjan en Turkije, landen met een sterke vertelcultuur.

Eiland van Hidde Dirks Kat

Zomer vol Verhalen

  • 18 juli 2018
  • Museum Swartwoude in Buren
  • 14:00, 14:45 uur en 15:30 uur, telkens een half uur.

bekijk hier een filmpje die een indruk geeft van Selma Scheele als vertelster. Het verhaal in het filmpje is niet het verhaal dat zij op Ameland vertelt.

bekijk hier het hele programma van Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films

lees hier over Walvissen en Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *