Woensdag Walvisdag – Selma Scheele op Ameland

BUREN – Woensdag is Walvisdag, en op 18 juli in Buren in het bijzonder. In Museum Swartwoude trad Selma Scheele op, een topvertelster in het programma Zomer vol Verhalen. Zij vertelde op zo’n geweldige manier, dat het voor jong en oud, Nederlands, Duits, Engels en elke andere nationaliteit was te verstaan en begrijpen.

The Place Beyond Time

Haar verhaal heet The Place Beyond Time. Er was eens een buffel die haar knipte en een vlieg die honing en specerijen verkocht. Het mooiste dier uit het verhaal is de kakkerlak, miss cockroach. Het sterkste dier ter wereld is niet de walvis maar little baby chick. Selma Scheele maakte er een spannend en magisch verhaal van, levendig en vol humor. De oorsprong van haar verhalen ligt in Iran, Azerbeidzjan en Turkije, landen met een sterke vertelcultuur.

Op de zolder van Museum Swartwoude ontspon zich de geschiedenis van de kakkerlak die trouwde met een muis. 

Eiland van Hidde Dirks Kat

Zomer vol Verhalen

Volgende week woensdag is het weer Woensdag Walvisdag, met verhalen, tentoonstellingen en Culinaire Expedities in vier restaurants. Shonaleigh Cumbers uit Engeland vertelt in de middag verhalen die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. De verhalen in de avond, in de vuurtoren, zijn voor volwassenen.

  • 25 juli 2018 in Natuurcentrum Nes
  • 14.00, 14.45, 15.30 uur, telkens een half uur
  • Verteller Shonaleigh Cumbers (Engels)

     
  • 25 juli 2018 bij de Vuurtoren Ameland
  • 20.00 & 22.00, langere vertelling, 12 jaar en ouder
  • Verteller Shonaleigh Cumbers (Engels)

het filmpje geeft een impressie van de verhalen van Selma Scheele in Museum Swartwoude

bekijk hier het hele programma van Zomer vol Verhalen en Zomer vol Films

lees hier over Walvissen en Hidde Dirks Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *