Sionsberg doneert inventaris aan stichting Help de Schoolkinderen

DOKKUM – Sinds de overname begin 2015 is Sionsberg continu bezig met de transformatie tot een moderne en toekomstgerichte zorginstelling binnen de regio. Een van de speerpunten binnen deze vernieuwingsslag is de renovatie van het gebouw; diverse afdelingen krijgen een nieuwe bestemming en er wordt een deel van het gebouw gesloopt. De inventaris van het gesloopte deel heeft nu een nieuwe bestemming gekregen, namelijk een ziekenhuis op Curaçao. De overdracht van deze spullen vond plaats op vrijdag 6 juli.

De inventaris gaat naar Help de Schoolkinderen; deze stichting bestaat anderhalf jaar en zet zich in om ziekenhuizen en scholen op Curaçao te voorzien van volwaardige materialen om de inwoners van Curaçao goede zorg en onderwijs te kunnen bieden. Door deze donatie maakt Sionsberg de zorg meer bereikbaar voor vele inwoners van Curaçao.

Deze donatie past goed binnen de strategie van Sionsberg; zinnige en zuinige zorg stimuleren. Door een nieuwe bestemming aan de oude inventaris te geven, zijn kostbare investeringen voor het ziekenhuis op Curaçao niet meer nodig. Op deze manier draagt Sionsberg bij aan goede zorg op het eiland.

Sionsberg volop in ontwikkeling

Het doneren van de inventaris past binnen de ontwikkeling van het bedrijf naar de volgende fase, namelijk het omvormen van Sionsberg tot een voorportaal voor de complexe (en dure) zorg. Door verdere specialisatie van de laagcomplexe zorg en zorgvastgoed past Sionsberg uitstekend binnen het huidige en toekomstige zorglandschap van Noordoost-Friesland. De partners van Sionsberg, DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland, bieden met een uitgebreid netwerk en jarenlange expertise binnen de laagcomplexe zorg een solide basis om de zorg binnen Sionsberg verder vorm te geven.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *