Muziek in De Plaats

HOLLUM – Op 16 juli spelen De Amelierskes in De Plaats in Hollum.

De naam Amelierskes is een vette knipoog naar Iers op Ameland. De muzikanten spelen af en toe samen, in wisselende samenstelling en met gastoptredens van deze of gene. Het is een gelegenheidsband met leden die plezier beleven aan het spelen van Ierse en Bretonse folkmusic. Af en toe wil er ook nog wel eens een klassieke deun voorbij komen. Verder bestaat de muziek uit improvisatie met pit. Hoofdmoot is enthousiasme. Het repertoire groeit snel en dat willen graag ze laten horen. Tot nu toe werd er gespeeld in atelier Het Melkkannetje en in Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren.

De muzikanten komen van Ameland en daarbuiten: Marie Kathöfer uit Trier speelt de altviool, Ingrid de Vries uit Weesp speelt viool en lepels. Van Ameland spelen Gisela Ebmeier op fluit, Jeanet de Jong op trekharmonica en Johan Dul op gitaar, banjo en mondharmonica. Ammie Kooiker van Claddagh is deze keer muzikale gast. Zij speelt Ierse fluit en bodhrán, de Ierse handdrum.

  • De Plaats aan de Oosterlaan in Hollum
  • Maandag 16 juli
  • 19.00 uur
  • toegang vrij
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *