Wethouder Van der Deen bijna volle baan

BALLUM – Het leek zo’n logisch voorstel en toch werd het geen hamerslag. Sinds 3 april zit Ameland met een wethouder minder, na het ontslag van Will Bakema. De voormalig wethouder werkte nog tot 12 april. Het werk voor de gemeente is er sindsdien niet minder op geworden en dus moeten de werkzaamheden tussen de overgebleven collegeleden worden verdeeld. Hoe logisch is het dan om tijdelijk een wethouder urenuitbreiding te geven. De informatieronde voor een nieuw college is geweest, maar de formatie en daarna de benoeming moet nog geschieden. Dat kan nog wel een paar weken duren en daarom stelde het college voor om wethouder Linda van der Deen, die nog geen halve werkweek aan uren heeft voor haar wethouderschap, een uitbreiding te geven tot bijna een hele baan.

In het collegevoorstel ontbrak het woord ‘tijdelijk’, zodat Irma Marinus (PvdA), beoogd wethouder, dat graag tussengevoegd zag. Zij amendeerde het voorstel en kreeg bijval van collegeraadsleden op die van Ameland’82 na. Rudolf Teuben verwoordde het standpunt van zijn fractie: “Het is goed zoals het is.”

Voorzitter Albert de Hoop gaf Marinus staande de vergadering volledig gelijk. Dat tijdelijke van de urenuitbreiding van Van der Deen was wèl in de aanbiedingsbrief genoemd maar ontbrak abusievelijk in het collegevoorstel. “Niets is voor de eeuwigheid,” sprak de burgemeester nog, “Dat hebben we hier wel geleerd.”

Toen het geamendeerde voorstel in stemming werd gebracht bleek Algemeen Belang Ameland tegen. Het woord ‘tijdelijk’ invoegen was prima, maar de urenuitbreiding voor die ene wethouder was ABA een zinkstuk te ver. Piet IJnsen (ABA): “Wij zijn het er niet mee eens. De werkzaamheden worden sowieso wel opgepakt. We kunnen wel even wachten.”

Wachten doet de gemeente niet. Totdat er een nieuw college is benoemd krijgt Linda van der Deen een 0,9 dienstverband. Nico Oud had dat al.

Reactie? Dat kan via Facebook, maar nog mooier is via Forum Ameland, zodat alle commentaren gebundeld blijven en niet in de Facebookberg verdwijnen. Kijk hier voor Forum Ameland en schroom biet een accountje aan te maken en een reactie of onderwerp te plaatsen.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *