Wethouder is regie kwijt

Koopplein AmelandBALLUM – De gemeentelijke subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen – zonnepanelen, isolatie en dubbel glas – is zo’n groot succes, dat de beschikbare pot de afgelopen twee jaren met 21.000 euro is overschreden. Verantwoordelijk wethouder Nico Oud kreeg er flink van langs. Niet alleen gaf Oud veel meer uit dan er in de subsidiepot zat, hij keerde ook nog eens geld uit aan mensen die nog niet aan de beurt waren. Raadslid Tineke Hemminga maakt zich er boos over: “Latere verzoeken zijn eerder uitgekeerd. Dat is niet netjes.” Toen de bodem van de 50.000 euro in zicht was, hadden de subsidieaanvragers een brief moeten krijgen dat de pot leeg is, leest Hemminga Oud de les. “De wethouder heeft de ambtenaren onvoldoende aangestuurd.” Het PvdA-raadslid is teleurgesteld en dient een Motie van Treurnis in.
 
Piet IJnsen (ABA) vindt dit middel om een discussiepunt voor te leggen aan de vergadering eigenlijk te licht. “De wethouder is de regie volledig kwijt en dit is niet de eerste keer. Denk aan de Ridderweg! Misschien is hier een Motie van Wantrouwen meer op zijn plaats,” port IJnsen het vuurtje op. Hij dient geen Motie van Wantrouwen in en de Motie van Treurnis haalt geen meerderheid. CDA, VVD en Ameland’82 willen er niet aan.
Besloten wordt de subsidiepot voor het komende jaar te vullen met 50.000 euro. Met alle energiebesparende maatregelen is Ameland een stapje op weg naar energieneutraal eiland, laat Oud optimistisch weten.

 
>>> tik RIDDERWEG in bij ZOEKEN rechtsboven in deze pagina om over de kwestie Ridderweg te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *