Werkzaamheden jachthaven van start

NES – De werkzaamheden aan de jachthaven in de oksel van de veerdam bij Nes gaan binnenkort van start. In december 2020 ging de gemeenteraad van Ameland akkoord met het groot onderhoud en de herinrichting van de jachthaven en stelde hiervoor een krediet beschikbaar. De werkzaamheden gaan in april van start, waardoor de haven in de periode april tot juni minder goed bereikbaar is.

De gemeente verwacht dat een gedeelte van de haven in de week van hemelvaart weer opengesteld kan worden.

De haven wordt gebaggerd naar NAP -3 m en uitgebreid met een kademuur van 42 meter. De drijvende steigers krijgen een nieuwe indeling waarbij 125 meter verplaatst en hergebruikt wordt en 475 m nieuwe steigers worden geplaatst. De haven wordt ingericht voor ca 70 passanten, 50 leden van de watersportvereniging en geeft meer ruimte voor chartervaart.

De openbare ruimte krijgt ook een onderhoudsbeurt. De bestrating rondom de jachthaven wordt opgepakt en de leugenbank wordt vernieuwd. De gemeente Ameland heeft inmiddels twee contractanten gevonden. Na een aanbesteding heeft Interboat Marinas opdracht gekregen voor de drijvende steigers en Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw BV gaat baggeren en de kade uitbreiden.

⇒ Tik Jachthaven of Leijegat in bij ZOEKEN om meer over de jachthaven te lezen

bekijk hier de tekening van de nieuwe jachthaven

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *