Wellnessplan Nes weer bij af

BALLUM – De raad heeft juist besloten over het Kontour-Westers-Wellnessplan, op de raadsvergadering van 28 augustus 2017. Het besluit om niet mee te werken aan het toen voorliggende wellnessplan op de plek van het vervallen subtropische zwembad achter Hotel Noordsee heeft de gemeenteraad terecht genomen. Zo oordeelde de bezwarencommissie. Kontour had bezwaar gemaakt tegen de negatieve beslissing, maar college en ook de gemeenteraad namen woensdagavond het advies van de bezwarencommissie over: het bezwaar van Kontour is ongegrond.

Rudolf Teuben (A’82) stelde nog voor om het onderwerp van de agenda te halen en te verdagen naar de nieuwe raad. Het scheidend raadslid kreeg de anderen niet mee. “Het getuigt van meer respect aan de kiezer door het uit te stellen,” probeerde hij nog. Jan Wijnberg vond juist dat de oude raad zich al jaren over het onderwerp had gebogen en dat daarom dit bezwaar van Kontour ook door de oude raad moest worden afgehandeld. Teubens voorstel van uitstel ketste af. “Ik had niet anders verwacht,” sprak een berustend raadslid op het scheiden van de markt.

Het wellnessplan ligt al vanaf 2012 met enige regelmaat op de raadstafel. “De bezwarencommissie meent dat het raadsbesluit terecht is. Andere besluitvorming zou gerechtvaardigd zijn,” meent Teuben uit de grond van zijn hart. Hij las er afgelopen periode de verkiezingsprogramma’s op na en alle partijen willen wel wellness. Zijn collega’s willen een champions league wedstrijd spelen op een bijveld van Geel Wit. “Dat gaat niet!” Zij willen wel wellness, maar niet alles erop en eraan, geen grote hotelaccommodaties in units die los verkocht zouden kunnen gaan worden. [De opmerkingen van de woordkunstenaar zullen gemist gaan worden – red.].

Teuben en zijn fractie ondersteunen het collegevoorstel niet. Zijn hele fractie? Nee, want fractielid Jeppe Groenewold gaat wèl mee met het collegevoorstel. Hij zorgt er daarmee mede voor dat Kontour met het voorliggende plan niet verder kan. Groenewold staat met één been in de fractie van de A'82; hij neemt nog diezelfde avond afscheid van de raad om donderdagavond opnieuw te worden beëdigd, maar dan als VVD-er. De overstapper stemde niet alleen tegen de fractie waaruit hij vertrekt, maar ook tegen de fractie die hem vanavond begroet als fractievoorzitter. In het verkiezingsprogramma is de VVD ondubbelzinnig voor wellness.

Rudolf Teuben kreeg bijval van Irma Marinus (PvdA). Zij stelt dat de bezwarencommissie in haar advies verwijst naar de publieke opinie en dat is te eenzijdig, vindt ze. “Tegenstanders hebben enorm van zich laten horen. Voorstanders hoorde je niet.”

Van de elf raadsleden stemmen zeven voor het voorstel van het college, dat het advies van de bezwarencommissie overneemt en drie tegen. Het elfde raadslid, André Tuil van de VVD was niet aanwezig.

Dossier Aqua Plaza

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *