Weg Hallum-Holwerd niet veilig

BALLUM – De provinciale weg N357 tussen Hallum en Holwerd is niet veilig genoeg. Daarom wordt hij dit voorjaar aangepakt. De werkzaamheden beginnen half maart. De provinciale weg wordt breder en een aantal bochten minder scherp. Ook komen er fietsoversteekplaatsen en linksafvakken op de weg. De werkzaamheden duren tot september 2015.

Tevens worden enkele kruispunten verkleind. Dit maakt het voor achteropkomend verkeer moeilijker om afslaand verkeer op het kruispunt te passeren. Verder komen er fietsoversteken met een middengeleider.

De aanpak van de weg moet ervoor zorgen dat binnen drie jaar het aantal ongevallen met slachtoffers op de weg met 50 procent daalt en op kruispunten met 20 procent.

Voor Ameland vallen de werkzaamheden precies in het seizoen 2015 en de reizende badgasten moeten rekening houden met een langere rijtijd. Raadslid Piet IJnsen van Algemeen Belang Ameland stelt er tijdens de raadscommissievergadering van 2 maart een vraag over aan wethouder straat-zaken Nico Oud. Of er overleg met het college van Ameland is geweest, wil het raadslid weten. Oud laat weten dat er geen overleg is geweest. Hij trekt er gedeputeerde Sietske Poepjes nog over aan het jasje. “Erg vervelend,” noemt hij de werkzaamheden in de periode dat Ameland het meeste verkeer uit die richting verwacht. Het verkeer zal hinder ondervinden van de werkzaamheden. Er komen op de route stoplichten te staan en dat kost wachttijd. Aanbevolen wordt om zoveel mogelijk via Dokkum te rijden.

Lijn 66 vanuit Leeuwarden naar Holwerd zal weinig hinder van de stoplichten ondervinden, want die gaan rekening houden met de lijndiensten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *