RWS begint met veerdam Ameland

BALLUM – “RWS zal dit jaar een begin maken met het vervangen van de damwanden van de veerdam van Nes. Er schijnt al overleg geweest te zijn met de gebruikers van de veerdam en de gemeente. Kunt u ons informeren over de stand van zaken en de mogelijke gevolgen voor de veerdienst?

Ook is er veel discussie geweest over wie verantwoordelijk is voor de kosten, is hier nu duidelijkheid over en wat zijn de mogelijke gevolgen voor de gemeente?” Dat waren de vragen van Marloes Rijpstra, die namens de PvdA aan tafel van de raadscommissievergadering zat van maandag 2 maart.

Wethouder Will Bakema, met veerdamzaken in de portefeuille, kon melden dat de gemeente een goed overleg met RWS heeft gehad en dat de aanbestedingsprocedure loopt. Wanneer er gestart wordt met het werk kon de wethouder nog niet melden. De veerdienst zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden, al zal de veerboot wel tijdelijk op een andere plek moeten aanleggen.

De kosten voor de werkzaamheden aan de damwanden zijn voor het Rijk. Gemeente Ameland gaat wel de kans te baat nemen door meteen wat andere klussen aan te pakken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *