“Weergoden jaar enthousiast begonnen”

BALLUM – ”De bodem van de crisis is nog niet bereikt, voorspelt burgemeester Albert de Hoop in zijn Nieuwjaarsrede. “Maar wat is crisis?” We hebben het zo slecht nog niet, meent De Hoop. De gevolgen van de crisis staan in geen enkele verhouding tot anderen in de wereld die het een stuk minder hebben. De burgemeester sprak afgelopen kerstperiode met oudere Amelanders tijdens een Kerstlunch. “Het Amelander geweten,” noemt de hij de Amelanders die nog kunnen verhalen over de vooroorlogse crisis, de oorlog en de naoorlogse soberheid. Wat hij daar hoorde aan ervaringen met armoe staat in geen verhouding tot de bezuinigingen die de gemeente moet doorvoeren en de prijsverhogingen die zij moet rekenen. “We zullen allemaal de broekriem een beetje moeten aanhalen.”

Afgelopen jaar had Ameland als toeristeneiland last van de slechte zomer.  Burgemeester De Hoop hoopt dat de weergoden Ameland het komende jaar goed gezind zullen zijn. “We kunnen in elk geval constateren dat de weergoden het jaar 2012 enthousiast begonnen zijn.”

De burgemeester besluit verheugd over het feit dat Ameland geen krimpgemeente is. Afgelopen jaar werden er 26 Amelandertjes geboren.”Ga  vooral zo door,” roept hij jonge paren op tot vermenigvuldigen. "Ik wens u allen het beste."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *