Weer vier erbij

NES – En weer kunnen er vier positieve tests worden bijgeschreven. Sinds zondag 18 juli staat de teller op 267. De vijfde Amelander golf begon op 9 juli te stijgen, samen oplopend met de landelijke stijging. De telling van Ameland is eind september 2020 begonnen. Die zomer van 2020 was Ameland een van de laatste gemeenten van het land waar nog geen besmetting geconstateerd was.

Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum is weer uit de quarantaine. Lees hier Twee bewooners De Stelp besmet.

Testen bij huisarts

De testlocatie in Nes aan het Verdekspad is inmiddels weer gesloten. Zondag 18 juli was de laatste dag. Heeft u klachten die passen bij corona of bent u in contact geweest met een besmet persoon? Dan kunt u zich nog steeds laten testen op het eiland. Bel voor een testafspraak met 0800-1202 en geef de postcode door van uw voorkeurslocatie. U kunt dan vanaf maandag voor een test terecht bij de huisarts in Nes (postcode 9163) of bij de huisarts in Ballum (postcode 9162). 

Basisregels

Stap voor stap opende de samenleving. De avondklok is vervallen en zijn we allang vergeten en we zitten alweer heerlijk op een terrasje.

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *