Wederom zorgen over De Stelp

BALLUM – Er zijn alweer zorgen om zorgcentrum De Stelp. KwadrantGroep is de zorgaanbieder, die na het faillissement van Pasana de zorg op zich nam. Onlangs kwam in het nieuws dat Kwadrant een enorm verlies had te slikken. Raadslid Dirk Metz van Ameland Eén stelt tijdens de raadscommissievergadering van maandagavond de vraag die bij meer op de lippen brandt: “In hoeverre staat de bijdrage van Kwadrant aan De Stelp onder druk?” Jeppe Groenewold (VVD) legt de vinger op de zere plek. Hij denkt dat er wel al afspraken zijn gemaakt, maar dat er nog niet veel op papier staat. “Is de partner betrouwbaar?”

De gemeente maakt mooie plannen over een nieuw zorgcentrum aan de Oranjeweg, bij Ons Hol, de gemeente houdt informatie- en forumavonden met betrokken instanties en de gemeente organiseert op 21 augustus een bewonersavond (zie agenda). Om te praten over de ontwikkelingen van het gebied aan de Oranjeweg. Of en hoe het komt kan ook de nieuwe burgemeester Gerard van Klaveren nog niet zeggen. Ook hij spreekt van ‘zorg’. Hij heeft al wel een onderhoud met Kwadrant gehad. In het verleden zijn toezeggingen gedaan, maar of die overeind blijven is niet duidelijk, moest Van Klaveren erkennen. Er zijn intenties uitgesproken, zelfs intentieverklaringen getekend, maar er is nog niet één hard contract ondertekend. “Veel meer kan ik er niet over zeggen. We zijn in gesprek.”

Nieuwbouw van De Stelp kan alleen doorgaan als er garanties zijn van de zorgpartijen Kwadrant en Zorgverzekeraar De Friesland. “Die twee handtekeningen zijn nodig, dan kan De Stelp uitgezet worden in tijd,” zegt Van Klaveren nog.

Zorgcentrum De Stelp is aan vervanging toe. In 2017 was er al een plan om het huidige gebouw tegen de vlakte te gooien en op het stuk grond dat De Stelp heet een nieuwe zorgvoorzieningen te bouwen. In 2018 kwam een nieuw plan om het nieuwe gebouw aan de Oranjeweg te situeren; tijdelijke huisvesting voor de huidige bewoners bleek twee miljoen extra te gaan kosten en dat vindt de gemeente zondegeld.

lees hier Kwadrant lijdt verlies

→ klik Dossier Zorg op Ameland aan, in de blauwe balk op de voorpagina van deze website, om alle artikelen over De Stelp te lezen

→ het filmpje laat de beantwoording van burgemeester Van Klaveren, op vragen van raadseleden, zien tijdens de raadscommissievergadering van 13 augustus 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *