KwadrantGroep lijdt verlies

LEEUWARDEN – Ouderenzorg KwadrantGroep lijdt verlies. In 2017 kwam de instelling 13,3 miljoen euro tekort. In 2016 bedroeg het verlies 1,3 miljoen euro. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Kwadrant is de zorgaanbieder voor de ouderenzorg op Ameland.

'KwadrantGroep (omzet: 205 miljoen euro) heeft 6300 medewerkers in dienst die waken over ruim 14.000 zorgbehoevende ouderen, thuis en in verpleeghuizen. Organisaties als Palet, Friese Wouden en Elkander vallen er onder. Driekwart van het Friese grondgebied behoort tot het werkgebied van de groep.

De zorginstelling schrijft het verlies over 2017 voor een groot deel toe aan een eenmalige kostenpost van 8,6 miljoen euro voor een reorganisatie. Ook werd er meer geld uitgegeven dan voorzien aan kantoorpersoneel en extra inhuurkrachten.'

KwadrantGroup biedt de zorg in De Stelp in Hollum, het zorgcentrum dat op de nominatie staat om te worden afgebroken en waarvoor nieuwbouw is gepland bij Ontmoetingscentrum Ons Hol aan de Oranjeweg. Die nieuwbouw kan alleen doorgaan als er medefinanciering is door de zorgpartijen, waarvan Kwadrant er één is.

lees meer over De Stelp en de zorg in het Dossier Zorg op Ameland, te vinden in de blauwe balk op dvoorpagina

lees hier het artikel in de Leeuwarder Courant

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *