Waterlines vervangt Fostaborg

NES – De vloot van Wagenborg Passagiersdiensten wordt binnenkort uitgebreid met de komst van voormalig Crew Transfer Vessel (CTV) ‘Waterlines’. Het schip gaat als sneldienst varen op de route Ameland – Holwerd.

De Fostaborg, die momenteel de sneldienst verzorgt van en naar Ameland, wordt ingezet op de dienst Oostmahorn-Schiermonnikoog en Lauwersoog-Schiermonnikoog. De capaciteit van beide schepen is met 48 personen gelijk.

Waterlines wordt omgebouwd van CTV naar veerboot op de werf van Koninklijke Niestern Sander. Naar verwachting is de nieuwe sneldienst voor het toeristenseizoen klaar voor ingebruikname. Het schip maakte tot nu toe deel uit van de vloot van Wagenborg Sleepdiensten.

De dienst van de Fostaborg wordt momenteel waargenomen door de watertaxi van Wagenborg. De snelboot voer op 1 april op een ondiepte in de Waddenzee en liep averij op. Voor Pasen hoopt Wagenborg de snelboot weer in de vaart te hebben.

lees hier over het hoe en wat van de gronding

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *