Waddenplan aangeboden aan Stoel

Geplaatst op: 09 maart 2021 - Categorie: Gemeente & Politiek

Gijs van Dijk, burgemeester leo Pieter Stoel en Christa Oosterbaan

BALLUM - Zittende kamerlid Gijs van Dijk en kandidaat Kamerlid Christa Oosterbaan bezochten Ameland om het Waddenplan aan te bieden aan burgemeester Leo Pieter Stoel in zijn hoedanigheid als voorzitter van het Samenwerkingsverband Waddeneilanden. Van Dijk en Oosterbaan stelden het Waddenplan samen namens de PvdA.

In het Waddenplan staat wat de PvdA met de Wadden voorheeft en dat het miljoenen wil investeren in de leefbaarheid op de Wadden. Zo wil de PvdA:

  • Meer betaalbare woningen bouwen.
  • Investeren in goed onderwijs.
  • Het Waddengebied beschermen tegen gas of zoutboringen.
  • Veilige scheepvaartroute boven de Waddeneilanden.

Burgemeester Stoel ontving de beide kandidaten op het gemeentehuis en kreeg daar het plan overhandigd. Beide kandidaten hebben in het kort het belang van de in het plan genoemde punten benoemd.

Burgemeester Stoel is blij met het initiatief. Hij benadrukte het belang van een goede samenwerking tussen de Waddengemeenten om de gezamenlijke belangen in Den Haag onder de aandacht te brengen.

Naast het bezoek aan het gemeentehuis was er nog voldoende tijd om met Wagenborg directeur Ger van Langen te spreken over de veerdienst. Zaken als gewaarborgde bereikbaarheid van het eiland en de concessie voor de veerdienst kwamen in dit gesprek aan de orde.

Met directeur William Beijaard van Stichting Amelander Musea werd onder andere gesproken over de ontwikkelingen binnen de musea op Ameland. Ook werd uitgebreid stilgestaan bij de negatieve gevolgen van de coronapandemie voor de STAM.

Gijs van Dijk is politicus van Texel en Christa Oosterbaan komt van Terschelling. Ze staan als de nummers 8 en 19 op de PvdA kieslijst voor de Tweede Kamer verkiezingen van 17 maart.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?